söndag 28 augusti 2011

samtalet

Ett möte. Föreningsmöte. Ett hus. En vision. Maktsökare. Några nummer. En hund. Två hund. bråk. Vår hund får inte vara med. På mötet. Om gården. Kan det bli en fristar där? Inte? Ett människodjur ska bo där? Men vad för slags djurhamn är det?

Möten. Fika. Samtal. Ord. Ord. Ord. Men djuren då? När ska förvandlingen ske? När ska vi människodjur förstå att vi är n art bland många andra arter?

lördag 27 augusti 2011

Ibrahimovic Cacciatore..

... non meriti questo squadrone vergognati, 100% animalisti.."

Italienska djurrättsaktivister satte igår upp en banderoll utanför Milans träningsanläggning Milanello. "Ibrahimovic, jägare, du förtjänar inte att spela detta stora lag. Du borde skämmas! 100% på djurens sida."

Wow! Än finns det hopp för mänskligheten. Skyttekungen Zlatan vill nämligen inte bara döda matcher utan även andra djur. Hans karriär börjar närma sig slutet och inför denna STORA förvirring blev beslutet att skaffa jaktlicens. Vi har ju tidigare berättat om Klas Ingessons mördande i skogarna och alltså nu även detta. Vilka fler platsar i denna mardrömselva?

Organisationen som ligger bakom heter 100% Animalisti. För er som kan italienska så diskuteras frågan på deras forum. Där står bland annat följande kommuniké:

Vi (djuren) är individer och förtjänar respekt.

För oss hundraprocentiga djurälskare är en jägare inget annat än en mördare, en galning som njuter när andra plågas och dör, en som bara attackerar de försvarslösa.

Hm det är sällan det händer men fan alltså: SÅ BRA ATT JAG KUNDE HA SKRIVIT DET SJÄLV!

FORZA ZLATAN, IN MED KORVEN!

fredag 26 augusti 2011

EN mötesplats håller på att födas


Och äntligen blev det klart. En mötesplats börjar äntligen ta form. Får nu hyra en gammal IOGT-NTO lokal utanför Ludvika där det nu till hösten kommer ske möten för hur vi kan jobba för nosarna, mularna och trynena. Tillsammans. Över föreningsgränser och folkrörelsegränser. Med konstnärer å teaterfolk. Med galenskap å allvarslek. En stund för närvaro och inkänning. En stund för ihopsamlande och organisation. Äntligen får förenadedjur ett kontor. Det kan delas med andra som vill jobba i samma riktning. Trött på ensamheten. Vill nå kollektivet. Samhörigheten och viljan. Det finns hopp. Om vi bara försöker att gå samman.

De som är intresserade av att jobba med Djurkalendern 2012 är välkomna att höra av sig till oss info@unitedanimals.se eller skicka ett meddelande på facebook.

torsdag 25 augusti 2011

Christer i P3 - Som om att det skulle räcka att endast INTE äta dem

Igen... Nu har jag stört mig på det jävla programmet igen. I det stående inslaget "Moraltestet" så ställs jämt skarpa frågor om att döda och äta djur. 99% av de tillfrågade slirar rejält på den punkten. De hemfaller alla åt det lömska sk "djurskyddet". Det vill säga: det är ok att döda/äta djur bara de har haft det bra innan. Moraltestets skapare och utvärderare, filosofen Bengt Brülde, säger själv att det är den fråga som folk inte kan ge konsekventa svar på. Och tillägger: det finns inga argument att fortsätta utnyttja de icke-mänskliga djuren som vi människodjur gör idag.

Häromdan satt de två programledarna Morgan - certifierad indirekt koplågare aka "vegetarian" - samt den nya Klara Zimmergren - från Mia och Klara. Klara har ju nyligen i TV lett ett program om djur och veterinärer, och liksom luktar vegetarian hon också.

Nu var temat "onödigt men ack så intressant vetande". Folk ringer in och berättar något kuriöst. Ofta handlar det om djur och så även denna gång. Först berättar dock Klara om en väninna som var ledsen. Hon hade då gått fram till en kohage och bölat. Då hade inte bara en utan två kor sympatigråtit med denna kvinna. "två kor, inte en utan två kor..." upprepade Morgan fascinerat med emfas. Och hon är dessutom långt ifrån New age-typen förklarar Klara. Ridå. Ingen kommentar om att korna som står där till 99% chans är slavar inom den sk mjölk- och köttindustrin. De har inte själva valt att vara där innanför taggtråden. Att två till synes intelligenta människor missar att redogöra för en sådan självklarhet är häpnadsväckande. Genom att inte kommentera slaveriet så legitimerar och romantiserar man det.

Bara några minuter senare var det så dags igen. En lyssnare ringer in och berättar att råttor använder sina svagaste gruppmedlemmar som typ ganymeder, provsmakare. Dvs de yngsta eller sjukaste skickas fram när åteln (maten) i en råttfälla ska testas. Bägge programledarna blev grymt upprörda och besvikna över råttornas beteende. Inte en kommentar om vilken djurart som ställer ut råttfällor.
Klara & maten

Och liksom i tv-programmet där Klara rantar runt på en djurpark och alltså helt okritiskt vistas i ett fängelse för djuren, så är detta exempel på ett ohöljt djurskyddsbeteende. Sveriges Radio sprider speciesism på bästa sändningstid. Propaganda som underhållning.

söndag 21 augusti 2011

Vad kommer efter döden

Inte för att jag är speciellt fb-ig men tillräckligt vet jag ju att en sida med namnet vi-som-vill-stoppa-upp-märta-mattsson skulle jag kunna vara med i any day.

Guinea pig 18 000 kr - ring Fonus...

... så här mycket gravsten får du hos dom för den summan.

Besökte det det lilla fiket Two Little Birds häromdan. Beläget på mysiga Andra Långgatan i Gbg. Anledningen var att de omges av veganvänligt rykte på här på internet. Och nu, precis här, känns det påbjudet att skriva: men döm om min förvåning när... Men tyvärr blir jag inte förvånad så lätt längre, så det får va med den klyschan. Märta Mattsson har en separatutställning där. Alldeles intill där jag smaskar på min purfärska  kladdkaka och medhavda bambukaffe. Man kan ju tappa aptiten för mindre när hon ställer ut uppstoppade djur: bla ett tudelat marsvin. Detta är inte bara usel konst - Damien Hirst gjorde det för det för länge sen - det är vidrig konst. Och det värst är att hon verkar medveten om det. På hennes hemsida www.martamattsson.com står att läsa:

In a world where not many new and exotic breeds are discovered I use dead creatures in my pieces to evoke wonder. The creatures are transformed and reborn; given a new life as objects of astonishment.


Ingen respekt för de döda och säkerligen en köttis utan respekt för de levande heller. Nazisterna använde också döda individer för diverse ändamål, bla lampskärmar. Objektifiering av den andre kan aldrig sluta lyckligt, varken som levande eller död.

Jag borde ha gått på ett annat café. Borde ha anat köttisar i frysdisken när nån i personalen inte förstod kopplingen mellan ull och veganism. Kanske är de snarare sveriges mest oveganska café. Desäljer döda marsvin med skalbaggar i...



lördag 20 augusti 2011

Och vilken av de 5 stora ska vi jaga idag då?

Det brukade heta "de fyra stora" med hänvisning till de fyra stora rovdjursarter som finns inom de påhittade gränserna till konungadömet Sverige: björn, lo, varg och järv Men någon smartass kom på att det ju finns ett stort rovdjur till: människa. Så därefter har vi alltså de fem stora med tillhörande pedagogisk hemsida/rovdjurscenter

Jag vet inte vem/vilka som ligger bakom rovdjurcentret, men de verkar seriösa. Klickar man på fliken "människa" kan man bla läsa:

Hur mycket tid hon ägnat åt att försöka utrota de andra fyra stora rovdjuren är det ingen som vet. Men ännu mera tid har hon använt till att ta död på exemplar av sin egen art, i flera fall med mycket stor framgång. Under det andra världskriget till exempel, dödade människor tiotals miljoner andra människor, och det bara i Europa.

Idag sa de på nyheterna att rovdjursmänniskan ska börja jaga Björnar idag. Detta hamnar tyvärr i skymundan av mördandet på vargarna. Det finns tydligen ca 3200 individer av Ursus arctos i Sverige. Detta ska jämföras med Homo sapiens i samma område 9 400 000 individer. Vem som behöver skjutas av lite grann behöver väl inte råda något tvivel om. Tunna ut stammen lite heter det ju.


Den överjävliga människan ska till och med använda åtel i sina vidriga mordförsök. FY FAN FÖR MÄNSKLIGHETEN

fredag 19 augusti 2011

Va fan pratar d om?

Vargjakten mummel mummel... Stor nyhet häromdan om vargjakten. Så fort jag hör ordet varg så bli jag illamående. Illamående och deprimerad. Man vet ju ungefär hur snacket går. Det är liksom ingen idé att hänga med i det stoff som utgör nyheten om vargar denna gång. Reportrarna klarar inte av att ställa rätt frågor och de felaktiga ställer de till fel personer. "Vargen", bara användadet av det begreppet vittnar om ett kallt distanserat förhållningssätt till "något" hotfullt och allmänt. Hade man bara sagt "vargarna" istället så hade det åtminstone lämnat dörren öppen för att det var "någon" specifik person som var jagad och dödshotad där ute i skogarna.

Och vilka är de sk "aktörerna" när en hel djurarts vara eller inte vara står på spel, för att inte tala om några hundra specifika individers liv står på spel? Någon sorts intresseförening borde ju finnas, i mycket likt en fackförening som ju tar tillvara de hotade jobben på SAAB i Trollhättan. Men nej någon sådan finns knappt och kontaktas definitivt av media när vargfrågan" återigen skall debatteras offentligt. Vargens fiender, de som vill utrota och mörda vargarna, de representeras av någon från Jägarförbundet. Herregud vilket vansinne. Som att representanter för de olika ultranationalistiska nazistorganisationer skulle få tillgång till media efter Breiviks dödsskjutningar i Norge? Och sas på vargarnas sida finns endast Svenska Naturskyddsföreningen. Vagarna får samsas om skyddsutrymmet med lavar, mossor och svampar. Och även där saknas ett individperspektiv med rättighetsanspråk.

Och sedan högst på parnassen sitter Miljöministern Carlgren själv. Från Syrien tillåts korrespondenterna prata om slakt, fast det ju inte är det - jämfört med vad som försigår på ett slakteri. Här i fina Sverige lullar vi in frågan, ja desarmerar den, genom att använda förskönande uttryck som "jakt", "naturskydd" och "miljö". Carlgren borde avgå, skämmas eller ännu bättre. Skicka ut honom i skogen iklädd sin famösa djurhudsjacka under den "skyddsjakt" på vargarna som garanterat kommer att ersätta "licensjakten". Han är ju ändå känd som riksdagens sämst klädde bög.

Hans kanslisvenska är helt hjärtlös. Han vågar fan i mig ingenting det ryggradslösa spektaklet. Istället för att säga rent ut att han vill mörda 100 vargar så säger han "Vi ska nå gynnsam bevarandestatus". Och sedan lyckas han på nåt sätt skylla alltihop på EU-kommissionen: "Det är en kringgående rörelse som kommissionens forcerade behandling och stelbenta tillämpning av regelverket tvingar oss till."

Centern vill bara skydda sina väljare. De i sin tur vill skydda sina slavar: fåren. Men bara för att de vill kunna mörda dem själva. Och de sk "jakthundarna"... tja det dödas väl många fler av bilarna. Men vi hör inte att jägarna vill utrota dem?




tisdag 16 augusti 2011

Inkontinent överklasskärring

Tråkiga människor som pratar om sin tråkiga barndom, så kan Sommarpratarna sammanfattas. I alla fall det fåtal jag hört i sommar. Fast folk lever intressanta liv i realtid så envisas många med att slänga bort sin tid i etern med att nödtvunget dyka ner i sin egen barndom. Antagligen för att så har sommarpratare gjort förut och förut och förut.
Olivecrona å Tarras - Upperclass twats
I dagens Sommar var det en överklasskärring som pratade utifrån sina erfarenheter från kontinenten Afrika. Och specifikt sina upplevelser med och kamp för chimpanserna. Det borde varit bra och var väl det delvis, men... När kärringen i nästan samma mening haussar upp rovdjuret "varg" och dess liv i frihet, och samtidigt förmenar rovdjuret "mink" densamma frihet. De befriade minkarna - hon använde säkert djurförtryckartermen "utsläppta" - går en hemsk död till mötes, påstod hon? Inte ett ord om det fantastiska liv de skulle haft om de varit kvar i sina små burar. Typiskt köttissnickesnack.

Varför ska det alltid gås över kontinenten efter djur att rädda? Det finns ju miljoner hönor, grisar, kor, får, getter, katter, hundar, möss, råttor att strida för i Sverige. Men vill du få utrymme i media så måste du rädda valar, pandor eller chimpanser. Denna arthierarki gäller både i urvalet av sommarpratare som vilka gratisannonser tidningarna tar in för WWF. Att hjälpa gulledjur på andra sidan jorden hotar inte din kadaverlivstil på hemmaplan. Lite bortaplansempati får oss att verka snälla. Men hemmaplansstatistiken är förunderligt dålig. Dags att byta spelsystem. Sluta med långa bollar på Kung Fu Pandan och istället börja grisa på mittfältet.

På nyheterna säger de att polisen är en liga på spåren som specialiserat sig på gristrynen. Hallå vart ska jag ringa och tjalla? Jag vet flera grymma ligor som köper och säljer: Konsum, Ica, Hemköp, Swedish Meats, Sibylla, McDonalds, Burger King, Netto m.fl.

Ooops, jag hörde fel. Det var visst exotiska djur det gällde. Noshörningshorn...

fredag 12 augusti 2011

Idogheten är mitt namn


Bryggan vårt hem i solen

Simmade hastigt, vill upp

Darret i pälsen, sökande till tryggheten

Det var inte så dumt att simma i det djupblå mörkret

Det gav en känsla av pånyttfödelse

Nu är jag ren och klar igen

Redo för att gripa tag i klor som ska klippas och hovleder som ska smörjas

Redo för en kväll vid Dammen

Lyssna på brustandet och fisandet

Snökis sökande efter uppmärksamhet

Lilla duvans försök som dörrvakt

Lugnet, frustrationen, väntan

på att vi ska klara av ännu en dag tillsammans

Idogheten är förendadedjur

Vi ger oss aldrig...

fredag 5 augusti 2011

Dagens tanke


Det är början på augusti. Tid för planering inför hösten. Och ännu finns inte gården här där kurserna ska finnas för att bilda människodjuren om jordlingspedagogik och jordlingspolitik och jordlingskonst. Så många år strävar vi för att finna platsen...där vi alla ska kunan leva för vår egen skull. En plats där hästarna och hundarna och katterna och trynena och och och...

Sitter här och känner hur orken börjar ta slut. Var är alla människodjur som ska vara med och skapa detta paradis på Jorden? Var finns ni? Är ni ute och reser? Sitter ni i ett kollektiv i staden? Var är ni? Kampen för djuren måste ske där djuren är. Alltså ute på landsbygden.

Funderar på att ställa en bortglömd buss på en stor äng och vänta. Skapa under tiden. Och vänta. När kylan kommer så ska jag ha satt upp ett tält inför vintern. Och vänta. Någon gång kommer kanske människodjuren och hjälper.

Men denna väntan är ju egentligen helt absurd. Väntan är inte strävan. Väntan är inte min vän. Väntan är intetsägande. Noll respons. Istället bjuda in till kamp. Bjuda in till en middag. Bjuda in till gratis boende. På en äng. Minst 30 hektar. Inhägnat. Där vi alla kan vara och bli starka tillsammans. Kärlek och njutning.