måndag 26 september 2011

Magnifika måndagsreceptet

Rödbetsbiffar, kokt potatis med en soyoli å rostat ciabattabröd. Allt är freegan utom sojayoghurten. Rödbetsbiffar kan göras på många olika sätt. Idag gjorde ut först en smet på vatten, havregrädde, krossat torkat bröd, potatismjöl, vetemjöl, salt, peppar. Blandade ihop å fick stå å götte till sig lite. Sedan ner med rivna råa rödbetor. Blanda. Smaksätt tex med kapris, rosmarin å helst fransk senap. Idag blev det Johnny's. Häll också i hackade cashew nötter å solrosfrön. Alltid gott med krisp å extra proteintillskott.

Såsen blev en enkel ihopblandning av sojayoghurt, vitlök, salt å peppar. Potatis till det hele. Å några skivor rostade ciabattabröd. Får inte nog av krisp å dopp i sås.

Drick gärna ett glas vinbärssaft till. Eller ett gott glas rioja är inte det heller.

Avslutningsvis en kopp zoega mörkrost, ekologiskt såklart. En bit mörkchoklad med mintsmak. Hoppas att det smakar.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 kommentarer:

Veganjävel sa...

Ser sjukt gott ut!
Ska definitivt göra biffarna.

<3

Ps
Vill bara påpeka att Zoegas är ägt av Nestlé och därmed ondskefullt. Tips är att prova Arvid Nordkvist Reko istället. Lika gott som Zoegas.
Tack för en grym blogg.
Ds

BONNEN sa...

Sök hjälp för din ÄTSTÖRNING!!!!