torsdag 25 augusti 2011

Christer i P3 - Som om att det skulle räcka att endast INTE äta dem

Igen... Nu har jag stört mig på det jävla programmet igen. I det stående inslaget "Moraltestet" så ställs jämt skarpa frågor om att döda och äta djur. 99% av de tillfrågade slirar rejält på den punkten. De hemfaller alla åt det lömska sk "djurskyddet". Det vill säga: det är ok att döda/äta djur bara de har haft det bra innan. Moraltestets skapare och utvärderare, filosofen Bengt Brülde, säger själv att det är den fråga som folk inte kan ge konsekventa svar på. Och tillägger: det finns inga argument att fortsätta utnyttja de icke-mänskliga djuren som vi människodjur gör idag.

Häromdan satt de två programledarna Morgan - certifierad indirekt koplågare aka "vegetarian" - samt den nya Klara Zimmergren - från Mia och Klara. Klara har ju nyligen i TV lett ett program om djur och veterinärer, och liksom luktar vegetarian hon också.

Nu var temat "onödigt men ack så intressant vetande". Folk ringer in och berättar något kuriöst. Ofta handlar det om djur och så även denna gång. Först berättar dock Klara om en väninna som var ledsen. Hon hade då gått fram till en kohage och bölat. Då hade inte bara en utan två kor sympatigråtit med denna kvinna. "två kor, inte en utan två kor..." upprepade Morgan fascinerat med emfas. Och hon är dessutom långt ifrån New age-typen förklarar Klara. Ridå. Ingen kommentar om att korna som står där till 99% chans är slavar inom den sk mjölk- och köttindustrin. De har inte själva valt att vara där innanför taggtråden. Att två till synes intelligenta människor missar att redogöra för en sådan självklarhet är häpnadsväckande. Genom att inte kommentera slaveriet så legitimerar och romantiserar man det.

Bara några minuter senare var det så dags igen. En lyssnare ringer in och berättar att råttor använder sina svagaste gruppmedlemmar som typ ganymeder, provsmakare. Dvs de yngsta eller sjukaste skickas fram när åteln (maten) i en råttfälla ska testas. Bägge programledarna blev grymt upprörda och besvikna över råttornas beteende. Inte en kommentar om vilken djurart som ställer ut råttfällor.
Klara & maten

Och liksom i tv-programmet där Klara rantar runt på en djurpark och alltså helt okritiskt vistas i ett fängelse för djuren, så är detta exempel på ett ohöljt djurskyddsbeteende. Sveriges Radio sprider speciesism på bästa sändningstid. Propaganda som underhållning.

Inga kommentarer: