tisdag 16 augusti 2011

Inkontinent överklasskärring

Tråkiga människor som pratar om sin tråkiga barndom, så kan Sommarpratarna sammanfattas. I alla fall det fåtal jag hört i sommar. Fast folk lever intressanta liv i realtid så envisas många med att slänga bort sin tid i etern med att nödtvunget dyka ner i sin egen barndom. Antagligen för att så har sommarpratare gjort förut och förut och förut.
Olivecrona å Tarras - Upperclass twats
I dagens Sommar var det en överklasskärring som pratade utifrån sina erfarenheter från kontinenten Afrika. Och specifikt sina upplevelser med och kamp för chimpanserna. Det borde varit bra och var väl det delvis, men... När kärringen i nästan samma mening haussar upp rovdjuret "varg" och dess liv i frihet, och samtidigt förmenar rovdjuret "mink" densamma frihet. De befriade minkarna - hon använde säkert djurförtryckartermen "utsläppta" - går en hemsk död till mötes, påstod hon? Inte ett ord om det fantastiska liv de skulle haft om de varit kvar i sina små burar. Typiskt köttissnickesnack.

Varför ska det alltid gås över kontinenten efter djur att rädda? Det finns ju miljoner hönor, grisar, kor, får, getter, katter, hundar, möss, råttor att strida för i Sverige. Men vill du få utrymme i media så måste du rädda valar, pandor eller chimpanser. Denna arthierarki gäller både i urvalet av sommarpratare som vilka gratisannonser tidningarna tar in för WWF. Att hjälpa gulledjur på andra sidan jorden hotar inte din kadaverlivstil på hemmaplan. Lite bortaplansempati får oss att verka snälla. Men hemmaplansstatistiken är förunderligt dålig. Dags att byta spelsystem. Sluta med långa bollar på Kung Fu Pandan och istället börja grisa på mittfältet.

På nyheterna säger de att polisen är en liga på spåren som specialiserat sig på gristrynen. Hallå vart ska jag ringa och tjalla? Jag vet flera grymma ligor som köper och säljer: Konsum, Ica, Hemköp, Swedish Meats, Sibylla, McDonalds, Burger King, Netto m.fl.

Ooops, jag hörde fel. Det var visst exotiska djur det gällde. Noshörningshorn...

Inga kommentarer: