lördag 20 augusti 2011

Och vilken av de 5 stora ska vi jaga idag då?

Det brukade heta "de fyra stora" med hänvisning till de fyra stora rovdjursarter som finns inom de påhittade gränserna till konungadömet Sverige: björn, lo, varg och järv Men någon smartass kom på att det ju finns ett stort rovdjur till: människa. Så därefter har vi alltså de fem stora med tillhörande pedagogisk hemsida/rovdjurscenter

Jag vet inte vem/vilka som ligger bakom rovdjurcentret, men de verkar seriösa. Klickar man på fliken "människa" kan man bla läsa:

Hur mycket tid hon ägnat åt att försöka utrota de andra fyra stora rovdjuren är det ingen som vet. Men ännu mera tid har hon använt till att ta död på exemplar av sin egen art, i flera fall med mycket stor framgång. Under det andra världskriget till exempel, dödade människor tiotals miljoner andra människor, och det bara i Europa.

Idag sa de på nyheterna att rovdjursmänniskan ska börja jaga Björnar idag. Detta hamnar tyvärr i skymundan av mördandet på vargarna. Det finns tydligen ca 3200 individer av Ursus arctos i Sverige. Detta ska jämföras med Homo sapiens i samma område 9 400 000 individer. Vem som behöver skjutas av lite grann behöver väl inte råda något tvivel om. Tunna ut stammen lite heter det ju.


Den överjävliga människan ska till och med använda åtel i sina vidriga mordförsök. FY FAN FÖR MÄNSKLIGHETEN

Inga kommentarer: