lördag 2 juli 2011

Dagens Tanke



Det skulle bli ett epos...men det blev istället några tankar. Allt började med morötterna. Det blev en morotsoppa utan lidande som serverades idag på DG:s i Hällefors. Snickerskakan a la Stockared ligger fortfarande kvar i kreativitetens vilja. Ingredienserna är införskaffade. Det är bara och sätta igång. Det fanns inte tid. Människodjur iklädda nostalgiska kläder besökte oss idag.

Servera, servera, servera. För njutning. För möten. För organisering. För kärlek. För samvaro. För hunger. För suget. För igångsättandet. För bekräftelsen. För vänskap. För arbete. För kreativeten.

Hann inte ens att språka med byinvånarna om strejken 1922. Då bruket ville sänka lönerna, arbetarna fick plötsligt fritid.

Historien förtäljer att arbetarna samlades vid stora backen och bildade i juni Hällefors Arbetares Idrottsförening.

Fritid. Arbete. Ideellt arbete. Vad är arbete för något i våra dagar?

Du ska få ihop pengar så du kan klara av att betala en hyra, äta mat och köpa kläder...nöjen..osv.

Vi arbetar med att krossa speciesismen, dvs krossa djurförtrycket. Gratis. Vi tar hand om jordlingar som annars skulle ha avlivats, ätas eller göras försök på. Utnyttjas för att människodjuren vill äta sin skinka eller använda tandkrämen

Colgate eller tvätta sina kläder i Ariel. Bara för att nämnas några märken som testas på djuren.

Pengar. Kampen om att eget kapital. Var tog kampen över för rättvisa? Kampen om alla planetens invånares existens? Varför är det så svårt att förstå att planeten består av fler arter än homo sapiens? Varför har människodjuren så svårt att förstå att alla har rätt till ett liv på jorden? Att vi alla hör ihop och att det är meningen att vi ska leva tillsammans i frid å kärlek.

Inga kommentarer: