måndag 25 juli 2011

Har slutat med kaffe

Vad nu detta har med djur att göra? För att tala med MNK: Låt mig utveckla detta lite grann! Om du inte äter djur anses du som ett Freak of Nature - vi herbivorer/bytesdjur borde väl dessutom logiskt vara fler än likdelsätarna. Men om du som sojagrädde på moset även skulle våga dig på att sluta med den rostade och malda kaffebönans urlakning... Ja då ligger det nära till hands att du får en social bannbulla som heter duga. Mat i all ära men det är ju fikat som är klistret i umgänget med andra humanoider.

Ingen säger ju gärna: får det var en kaka till det ljumna något färgade vattnet? Och någon på- till tretår kan du glömma med dina infantila fantaburk i handen. Suck! Adjö kära brundricka, men kistan pallar inte mer nu! Det kanske kommer en annan dag. Det var ju du som hjälpte mig att verka någorlunda normal - usch viken tråkig strävan? "Jaså du äter inte upphettade fågelungar med kobarnsmatsås, men kaffe dricker du väl?" Nä, ja... kunde man då stamma fram. Varefter köttskallen - visst blir folk korkade av kadaver - sekunden efter frågar om man vill ha kalvmat i kaffet...

Och vad ska man göra på caféerna nu? Förut var ju problemet att få sig ett någorlunda tilltugg. Men det kunde ju alltid lösas med sk "mehaft". Nä, nu får det bli till att börja med kaffesubstitut igen. Det finns faktiskt flera sorter nowadays, och även eko. Så snart kanske jag är tillbaka i matchen igen. Me dubbelt mehaft i väskan å blogdatorn under armen.

amen

Inga kommentarer: