fredag 8 juli 2011

Kryphud

Till slut får man en ökad sensibilitet... Och vägen dit är längre än ny och nedan.
Fas 1: Du har hört att de finns. Mest på Gotland och generellt vid kusten. Men inte här uppe.

Fas 2: Det varnas för dem på nyheterna och vetenskapsprogrammen. Din mor varnar dig för att åka till den där ön som är Sverige men ändå inte.

Fas 3: Du lär dig att de kan bära på svåra sjukdomar. Och är tacksam för att du inte bor i de områdena.

Fas 4: Du ser bilder på någon som drabbats. Och en förstoring på förövaren. Du ryser.

Fas 5: Du skrattar åt folk som tänker vaccinera sig. Och som pratar medsols eller motsols.

Fas 6: Du lär dig att Bambi är ett värddjuret par preference. Och bortrationaliserar ergo det bryska avlägsnandet av blodsugarna med att de ju är djurförtryckare.

Fas 7:Du hör på radio att någon säger: De fyller ingen som helst nytta över huvudtaget i naturen. Du undrar om det är människor som åsyftas.

Fas 8: Du hamnar lik förbannat på den där ön. Och det är inte ens Almedalsveckan. Nåt jävla överklassex med gammal prästgård... Nu är du biten av dem. Nu blir du biten av dem.

Fas 9: Insidan av låret i ljumsken.Den är så liten att du knappt ser den. Nu kissar du inte längre vid de där höga buskarna igen.

Fas 10: Du flyttar söderut. De flyttar norrut. Ni möts i Njutånger över en kaffe.

Fas 11: De biter katterna. De biter hundarna. De biter hästarna. Du lär dig att ta bort de stora; de enkla. De som ser ut som bönor. Du äter ju bönor. Det är ingen fara intalar du dig.

Fas 12: Du hamnar i ett lågintensivt gräl om huruvida man ska vrida bort dem motsols eller medsols. Ni enas till slut om att förakta (lågintensivt) de som bara drar rakt ut.

Fas 13: Du hånar dem som inte själva vågar ta bort dem, ens från katten, utan utbrister: PATRIK. Du fnyser även åt "plockare".

Fas 14: Du skaffar en burk bredvid sängen. Tja, du kan ju inte stiga upp varje gång du känner att det kryper på skinnet.

Fas 15: Du hör på radio att de är släkt med skorpioner. Du suckar uppgivet.

Fas 16: Du köper Frontline. Du applicerar Frontline. Nu är de mer eller mindre döda när du avlägsnar dem.

Fas 17: Du diskuterar dem hellre än vädret; med främmande människor.

Fas 18: Du införskaffar till slut en sk "plockare"

Fas 19: Du vaccinerar dig.

Fas 20: Du tänker på slutscenen i Peter Greenaways ZOO och inser att han borde haft dessa istället för sniglarna. Du väntar på en 50-tals remake med dom i huvudrollen. Naturligvis efter att ha blivit utsatta för radioaktivitet.

Fas 21: Äntligen så dör du i TBC.

Inga kommentarer: