måndag 25 april 2011

Hets, hets, hets - mot vad? Och till vilken nytta?


Jag såg dig här för en stund sedan. Du gick här längs åkern. Vi fann dina fotavtryck. Någon upptäckte dig. Rapporterade om dig. Det pratades om dig på nyheterna; på radion och tv-n. Någon ville alliera sig med andra för att sänka dig, min vän. På väg. Någonstans. Passerade Värnamo 10.58..

Vi måste skydda dig, vännen. Ingen ska ta dig. Ingen ska förstöra för dig. Ditt liv. På väg. Till nya områden i detta avlånga land Sverige. För dig finns inga gränser. Det finns inga Länsstyrelser. Inga Jordbruksverk. Det finns bara du och din familj. Överlevnad.

Gå ut i skogarna och skydda vår vän. Allt skydd är viktigt nu. Ingen är farlig. Lämna din hund hemma när du går ut i skogen. Det är hunden som blir vargens ovän. En av samma art i någons revir. Detta kan vara lite känsligt. Det du kan göra är att kolla hela tiden på Internet för att se var vargen rör sig. Om du får reda på att den är i ditt område. Se då till att jägarna inte kan ta sig ut i skogarna för att mörda. Du ska fortsätta din vandring.
I Broby på gränsen mellan Värnamo-Vaggeryds kommuner har det skådats en varg under helgen. Därefter syns den i Vetlanda. Det läggs in observation efter observation på de olika nätsajterna. Men vad kommer informationen att användas till i slutändan? Tänk om det skulle vara samma hetsjakt på dvärgar eller albinos?

Inga kommentarer: