lördag 9 april 2011

Jägarna från licensjakten 2011 undersökta

SHA, Sveriges Humanmedicinska Anstalt, är nu klara med undersökningarna av de jägare som fälldes under licensjakten 2011. Av nitton jägare fann SHA medfödda missbildningar hos allihop. Inga fynd av malign medkänsla har gjorts.

Samtliga 19 jägare som fälldes under licensjakten 2011 har obducerats vid SHA. Undersökningarna har sammanställts i rapporten SHA:s undersökningar av jägare fällda under licensjakten 2011. Av nitton insända jägare var elva gubbar och åtta kärringar. Två av kärringarna har fött ungar, troligen senast 2010.

SHA har till uppdrag att övervaka hälsan hos landets organiserade jägare. Inom ramen för det arbetet undersöks jägarnas hälsotillstånd. Den aktuella rapporten redovisar de fynd man gjort vid undersökningarna. Bland annat analyseras olika spegelneuroner jägarna kan ha.
– Precis som tidigare år har inga jägare varit smittade med någon empati, säger Arne Söderberg som samordnar SHA:s arbete med stora massmördare.

Djurvänner som fäller en jägare i licensjakt har rätt att behålla skinnet. För att SHA ska kunna göra nödvändiga undersökningar av jägarekroppen, måste skinnet skiljas från kroppen med omsorg så att inte tåben, svanskotor och annat skadas eller försvinner. Innan årets jakt informerade SHA och Naturhistoriska riksmuseet djurvännerna om vikten av att gå till väga på rätt sätt.
– Jägarekropparna vi fått in i år har tagits bättre om hand, säger Arne Söderberg.

SHA undersöker inte närmare jägarnas skelett, men har vid obduktionerna funnit någon form av medfödd missbildning hos alla 19 av jägarna. Noggrannare undersökningar kommer att göras av Naturhistoriska riksmuseet.


För ytterligare information, kontakta: Arne Söderberg, samordnare för stora massmördare vid SHA tel 018-67 40 73


Passande nog så finns det redan en facebookgrupp som passar som hand i skinhandske gjord av jägarhud:

Vi som vill införa säsongsjakt på inavlade jägare


Och för er som inte kan få nog av idén om att jaga humanoider så kommer här en länk till klassikern The Most Dangerous Game från 1932

Inga kommentarer: