onsdag 11 maj 2011

Ansvaret ligger hos dig



Idag har samtalen runt omkring mig handlat om ansvarstagande. "Ingen vill ta ansvar i det här samhället längre", säger människodjuren. "De tar inte ansvar för sig själva, andra människodjur, de icke-mänskliga djuren och planeten".

"En köttbit har inget värde för mig, det är mat", sa någon till mig idag. "Men detta något är ju en någon", sa jag. "Om köttbiten hade ett namn så skulle det bli annorlunda" sa denna någon till mig tillbaka.

Denna någon...denna personlighet...som utnyttjas,torteras och mördas för att bli mat, nöje eller kläder till människodjuren. Om dessa personer hade namn så skulle det bli annorlunda.

Om det nu är så att vi skulle tänka annorlunda om de icke-mänskliga djuren hade namn...hur skulle det då se ut?

"Nu kommer Ann-Charlotte Nilsson här, som har bott i djurfabriken under ett halvår. Hon har kämpat varje dag med att få leva ett liv för sin egen skull, men det har ju inte gått. Hon har bott i ett fängelse. Plitarna (bönderna) jagar in henne i sin cell varje dag. Hon har sin toalett i samma rum som han bor i och äter i samma rum...i sin egen skit. I samma cell bor kanske 5-10 personer till på en minimal yta. Ingen av dom kan röra sig. En dag kommer fängelsedirektören(slaktaren)som ska välja ut sina värstingar. Ann-Charlotte blir vald och några fler av hans vänner i cellen. De blir bortfösta in i en lastbil. Trångt är det. De kör långt. Ancha, som oan kallas för, får ångest. Hon börjar sparka å slå vilt omkring sig...vill ut...vill blir fri...hon känner att något obehagligt är på väg att hända.

Lastbilen stannar. De blir utfösta och in i en kall lokal. De blir intagna en efter en. Ancha hör skrik. Ångest. Död. Det blir svart. Hjärtat slår dubbelslag. Hon får problem med andningen. Ångest. Det är hennes tur. Att dö.

Nästa syn av Ann-Charlotte, är när hon hänger i en krok på det löpande bandet där hon ska styckas upp till entrecote. Den uppstyckade likdelen hamnar i en platsförpackning och transporteras sedan i en annan lastbil till ICA. Nu står det Entrecote 59,90 kr på förpackningen. Minnet av Ann-Charlotte är borta."

Vem är det som bär ansvaret för Ann-Charlottes död?

Inga kommentarer: