tisdag 24 maj 2011

Hyckleriet fortsätter del MMMMMMMDLXI!

Minkfarmare i skåne åtalas för djurplågeri. Nyss på radions nyheter. För vilken idiot slår den nyheten ner som en bomb någonstans? Minkfarmning är ju själva inbegreppet av djurplågeri. Ja, jag vågar tom påstå att en välskött minkfarm orsakar mer lidande än en icke-välskött. Detta är konsekvensen av den offentliga lögn som kallas djurskydd. För de som ännu inte förstått att "djurskydd" egentligen betyder "djurutnyttjarskydd" kan vi ta ännu ett exempel från samma dag, samma kanal några timmar tidigare - jävla P3...

Christer i P3 har ju ett återkommande inslag de kallar Moraltestet. Idag testades högerdebattören - också en jävla titel i brist på riktiga - Alice Teodorescu. Som vanligt fick hon frågor om djur. Om det var något problem med att döda och äta djur etc. Nej, svarade hon, eftersom hon ju åt kött och bar läder så var det inga problem. Hon fortsatte sedan på ett spår så gammalt å unket att testets kreatör filosofen Bengt Brülde bara suckade: Ja människor har ju alltid ätit kött. Och bara vi behandlar dem bra så... Trots detta blev betyget 4/5. Men då är det resonemanget och inte moralen i sig som betygsätts.


Nästan alla asätare som moraltestas säger ungefär samma korkade sak. Handlar folk själva systematiskt fel blir det blinda för detta. Man kan ju bara mardrömma om resultatet om ett liknande test skulle äga rum i i Nazityskland under 30-talet och frågan skulle inspärrningen och mördandet av judar, zigenare m.fl.

De sistnämnda avrättningslägren avfärdades senare i humanismens namn. De fortsatta avrättningslägren fortsätter i humanismens namn...

P.S. filosofen Bengt Brülde hävdar själv att det inte finns några bra argument för att fortsätta förtrycket av djuren men kan inte själva sluta äta likdelar. Men de flesta andra i programmet är veganer och vegetarianer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad jag vet är Bengt åtminstone semiveg. Inte vegan, men inte köttis heller.