torsdag 23 juni 2011

Äntligen...

... har dom fallit i efterdyningarna av Djurättsalliansens avslöjanden om att svenska grisar inte bara är förslavade (djurrätt) utan även vanvårdade (djurskydd). Rättvisan har segrat och de skyldiga till ett lidande så oerhört att det endast går att jämföra med det värsta en modern 2000-talsmänniska kan komma på. Slaveri och dessutom grym vanvård i det fina landet Sverige 2010. Man tänker: tur för dem att dödsstraffet för humanoider avskaffades i vårt land 1975. Man måste jämföra, som det sas i filmen Mitt liv som Gris - f'låt Hund...

De tyska nazisterna mördade 7 miljoner individer i sina koncentrations- och utrotningsläger. Dessa var kännande och sociala individer med familjer; som sakande dem och vice versa. De kände stark stress i dessa fängelser. De ådrog sig många sjukdomar. Precis vad grisarna känner på djurfabrikerna.

Direkt efter andra världskrigets slut, i de sk Nürnbergrättegångarna, skipades så rättvisa över vad som varit.

Vissa av galningarna som dömdes tog sitt eget liv - kanske av skam. Vissa högt ansvariga fick livstidsstraff och åter andra dömdes till döden.

De brott som de åtalades för var endast grövre förbrytelser såsom mord, dålig behandling eller deportation av slavarbetare, mord på eller dålig behandling av fångar, brott mot mänskligheten såsom utrotning av civilbefolkningen vare sig det skett före eller under kriget. Precis samma saker som lägerkommendanten Lars Hultström i Blackstaby utsatt tusentals kännande individer för.

Man blir onekligen nyfiken hur straffen ska sättas i en modern rättsstat som Sverige. 70 år efter förintelsen är ju kunskapen om offrens lidanden mycket större än de var förut.

30 respektive 50 dagsböter blev domen idag. Hur kunde han få så lågt straff?
---------------
Epilog
Jaja-Tauber: Hööru Garbo, du fattar ju trögt. Det var aktivisterna som avslöjade vidrigheterna som fick straffet. Hultström å hans gelikar går alltid fria. MAKT ÄR ALLTID RÄTT

Garbo: NÄHÄ

Inga kommentarer: