onsdag 22 juni 2011

Biffiga civilsnutar

Dagens  (vegan-)Christer i P3...

Ämnet för dagen hann jag inte höra men historien var ju kul. Som taget från nån komisk thrillerfilm. Nånting om att lägga näsan i blöt eller nåt.

En kille på semester i Italien får plötsligt se en tjej komma springande nerför gatan. Hon ropar "hjälp mig han är efter mig". Killen ser förföljaren, en riktigt biffig kille, och tänker att han ju kommer att ligga bra till hos tjejen om han gör något. Sagt och gjort. När förföljaren är jämsides, tacklar han ner honom. Men det dröjer inte länge innan den biffige brottat ner honom och skriker: "Idiot, jag är civilpolis. Tjejen du hjälpte är en efterspanad djuraktivist som bla är efterlyst för att ha förgiftat likdelar".

Snuten borde ha ätit mer grönt så hade han sprungit snabbare. Carl Lewis var ju vegan i sin krafts dagar och världens snabbaste man... För en normal människokropp så är ju mottagandet av ett stycke kadaver lika med ett gift. Kroppen reagerar med att bli sjuk. Och våldet som föregår likdelen i "produktionskedjan" är lika sjukligt det. Långt våldsammare än en simpel italiensk tackling.

Inga kommentarer: