lördag 25 juni 2011

Blir alldeles yr...

... av alla ämnen som måste bloggas om... MÅSTE MÅSTE... inte för min skull men för deras... Bestämmer mig för en sida, en hel jävla sida, jag rev ut från en blaska för några veckor sedan. När jag väl hittat den så kollar jag in baksidan. Där är också fullt av ohöljd speciesism. HELA JÄVLA SIDAN. (Jag river ut ett blad från en kvällstidning och det är hundra procent djurförtryck på den - en tidsmarkör så god som någon.) En stor bild av en flinande gubbjävel som stolt visar upp sitt senaste mordoffer. Gubben är i 40-50-års åldern och offret han håller i famnen - som en perverterad pieta - är troligen en individ av arten gädda. Mannen på bilden kan kan vara Nils Bo Lennart Öhman. Han är nämligen "Veckans vinnare" står det i en tabell längre ner. Under rubriken gädda står hans namn följt av vikten 11,09 kg. En sån karlakarl...
På en mindre polaroidbild i nedre vänstra hörnet poserar "Felix & Nora Jacobsen" stolt och glatt. De kommer från Göteborg och håller tillsammans i en mördad "Gös 5,8 kg". Det är "VECKANS BILD". De toppar listan över "Klass 2: Barn under 15 år" och är även "Veckans vinnare". Fast där får givetvis inte lilla Nora vara med. En vinnare ryms bara där: hennes bror. Gammaldags humanist-feminister skulle säkert ha blivit rasande över detta faktum. Men nu är det större frågor i görningen; både numerärt, planetärt och filosofiskt. Nora ska vara glad att hon slipper schavottera alltför mycket i dessa lugubra sammanhang. Broderns namn står i jämförelse 3 gånger på sidan. Men givetvis hör de de bägge förtrycken av kvinnor (kön) och djur (art) ihop. På annonssidan i tabellen står uppräknat 39 stycken namn varav 39 stycken är mansnamn. Inte ens ett tveksamt "Kim". Och de flesta som heter "Robin" är väl såna med snopp.

Det är Expressen som håller i tävlingen "Fiskeligan" där du utlovas vinster för 1000-tals kronor. Det är alltså en form av beställningsmord. Konkurrenten Aftonbladet borde pryda nästa löpsedel med "Expressen gör prisjägare av småbarn". De andra skyldiga företagen i arrangemanget av denna officiella mordbeställning är ett dussin tillverkare av mordredskap och mordäventyr:

Berkley
Abu Garcia
Stump Jumper
CWC
Spofa Spöfiske
Fly Dressing
Strike Pro
Loop Adventures
Shimano
Daiwa
Darts AB
Vision
Rapala


Ja jag skulle ju skriva om annat men... som det heter på läktarn: Andra sidan är ni klara?

Inga kommentarer: