lördag 4 juni 2011

Baby you're a firework

Jämtland i april i år. En kyrka avslutade sin midnattsmässa med ett fyrverkeri. Detta skrämde i sin tur vettet ur några slavar som betade i närheten. Kalvarna flydde i panik genom stängslet. - Det är hänsynslöst, sa slavägaren Björn Linder till Östersunds Posten.
Bonden polisanmälde kyrkan och prästen, som dock bad om ursäkt.

Vojne vojne vojne... Här har vi tre stycken mäktiga institutioner som på olika sätt bidrar till att upprätthålla djurförtrycket, aka speciesismen. Och så bråkar de sinsemellan. Det hade varit riktigt sött om det inte vore för att vi ser offren: de ickemänskliga djuren, kobarnen.



Kyrkan, eller rättare sagt kristenheten, har egentligen bara varit snälla mot de andra medskapelserna den korta stund vi alla levde i paradise. Och åt nötter, frukter och frön (första mosebok). Sen gick det redan i andra mosebok käpprätt åt helvete. Människans av gud ålagda förvaltarskap av djuren är den första versionen av den lögnaktiga retoriska figur vi omnämner som "djurskydd". Ingenstans i den kristna etiken, i tio guds bud, står något i stil med:

1.Du ska inte tro på gudar och annat trams.
2.Du skall inte missbruka Märrens namn, ty Märren kommer inte att lämna den människa ostraffad som tror att hon är något förmer än ett djur.
3.Tänk på att hålla böndagen helig. Kom ihåg att blötlägga dem i rikligt med vatten och skölj.
4.Visa aktning för din katt och din gris, så att de får leva länge i det land som Märren ger dig.
5.Du ska inte dräpa andra djur än dig själv.
6.Du ska inte begå griftefridsbrott.
7.Du ska inte stjäla andras mördade kroppar.
8.Du ska inte vattna falskt mot din nästas odling.
9.Du skall ha begär till alla hemgjorda falaflar.
10.Du ska inte ha begär till din nästas muskler, inte heller hennes mjölk eller hans ägg, inte heller respektera den Ove eller Åsa, eller något annat som håller djur som slavar.

Och sedan äger de massor av mark som de arrenderar ut till djurmördare varje år. Dessutom arrangerar de gudstjänster med förbön innan jakten ska sätta i gång.

Bönderna är som sagt vår tids stora slavägare. Linder ovan månar säkerligen om sina barnslavar. Men varför? Jo för att han ska kunna utnyttja dem på ett maximalt sätt. Göda å Döda. De får inte bli skrämda eller dö för tidigt då blir det ingen profit. Dumma hänsynslösa kyrka. Dumma prälle.

Och så polismyndigheten. De ska upprätthålla lagen. Men genom att lagen idag inte står i närheten av en överensstämmelse med en moral som ger de ickemänskliga djuren några rättigheter; ja då blir de per automatik speciesismens väktare. Att poliser sedan äter djur och djurdelar; klär sig i djur; utnyttjar hästar och hundar som polisredskap; samt givetvis aktivt motarbetar djurrättsaktivister och utmålar dem som ett hot mot rikets säkerhet; ja det är bara ytterligare bekräftar deras roll som djurförtryckarnas beskyddare.

Den oheliga treenigheten käbblar vidare. Allt medan det osynliga slaveriet fortsätter.

Ja egentligen ska det väl vara oheliga fyrenigheten. Där Media är den fjärde förtryckande institutionen. De rapporterar om djurplågeri som något hemskt; dvs de värnar djurskyddet. För att det säljer lösnummer. Samtidigt utmålar de djurrättsaktivister som terrorister och säljer reklamplats till gigantiska djurförtryckare som McDonalds, Ica, Konsum, Astra Zeneca, Arla etc etc. Eller bara publicerar den förment oskyldiga serien Hälge. som vidmakthåller artförtrycket och mördandet genom att lustifiera det.

Inga kommentarer: