tisdag 7 juni 2011

Buddha var också djurvän...

För något år sedan var jag på ett djurrättsläger i Jönköping och träffade där en djurrättsaktivist som varit med i många år. Blev så inspirerad av hans inställning till arbetet för djuren. Förr var han oerhört arg på alla som behandlade djuren illa. Massvis med ilska. Nu bemötte han arbetet med kärlek istället. Han hade börjat meditera utifrån Vipassana - den meditation som Buddha lärde ut.

I Sverige finns ett Vipassana center i Ödeshög. Där kan du gå en 10 dagars meditiationskurs. Du är i tystnad i 10 dagar och lär dig bli medveten om din andning och hur du alla celler i din kropp uppstår och försvinner...

I helgen var jag iväg och besökte en herrgård utanför Sundsvall. Den var till salu och jag var där för att ta reda på om denna plats kan bli en fristad för djuren. Där träffar jag en man som praktiserat vipassana under flera år i olika traditioner. Han hade varit på olika aktioner i Afrika på 70-talet där han mediterat för att skapa politiska förändringar. Blev väldigt inspirerad av detta. Tänka att få med sig några veganer och sätta sig i lotusställning utanför Scan och meditera för djuren...det skulle va något.

Inga kommentarer: