tisdag 31 maj 2011

Driv bort jakt efter bekräftelse



Nav är den inre delen i hjulet som gör att hjulet kan driva framåt eller bakåt. Drivkraften till att fortsätta snurra eller åka eller vad det nu är som ska drivas.

Det kan också handla om något negativt. Nav som ett driv för att hålla köttsuget igång. Och gräddsuget. Det är vetskapen om att något är gott. Smakar gott eller luktar gott...eller känns gott...

Driva livet framåt eller bakåt.

Navet i köttindustrin är människodjurens längtan till att leva som ett rovdjur...ute på savannen iklädda päls. Vrålande i natten efter flocken. För ensam vill inte människodjuret vara. Ensam utan att ha någonting att göra.

När människan inte har något att göra...då hamnar Det i misär. Tankarna för Det bort från sin kropp...ut i verkligheten och in i utopia.

Människodjuret behöver bekräftas av sin flock hela sitt liv.

De icke-mänskliga djuren har inte lika stora behov av bekräftelse som människodjuren. De är i sin egen sanning. Hela tiden.

Igår lekte Li&Lo tillsammans med Zorro och Bamse. När Li kissar så kommer Zorro och kissar över hennes kiss och sedan kommer Bamse och kissar på kisset. Hon är beskyddad. Undra hur det känns att vara i Li:s situation...hm

Lo sprang fram till Zorro och satte honom på plats. Lilltösa. Så stor. Så kaxig. Det är hon som ska bestämma över alla vovvarna. Li bryr sig inte. Har inga sådana behov. Bara är.

1 kommentar:

Anonym sa...

tack