måndag 21 mars 2011

Det är insidan som räknas...

Eller?

Införskaffande av ett paket av Alpros utmärkta tofu, gott! Men den här gången tar jag inte bara ut innanmätet med själva tofupåsen, utan öppnar även den yttre kartongförpackningen. Där på insidan av denna sakrosankta vegoprodukt har de delgett oss ett "hemligt" recept. Nyfikenheten kommer snabbt igång. De måste väl vara vego, tror vän av ordning. Men icke. Där står istället hur vi ska tillaga Tofu Parmesan, bla med ingredienserna Parmesanost och Mozarellaost. WTF! Med lite god vegefantasi kan vi ju läsa in att även dessa är vego. Men när det inte står så uttryckligen så syftar det ju på den gamla vanliga stulna kalvmaten med tillhörande tortyr och plågeri.



Vi äter ju även med ögonen, och med själen skulle jag säga. Och Alpro är inte unika med dessa djurförtryckande rekommendationer på sina produkter. Köper du en flaska ekovin med det empatiskt dubiösa KRAV-märket på, så står även där hur vinet lämpar sig väl tillsammans med diverse onämnbara kadaver. Som att man skulle köpa en Hästens madrass och det in en medföljande broschyr skulle stå att den lämpar sig utmärkt för tidelag och pedofili. Vem sover gott i den sängen?

Alla dessa grymheter, och påminnelser om dito som vi måste utstå i vårt fredliga ätande. Hur många av oss har inte blivit varmt välkomna till middan på bortaplan av den närmast martyriserande värden, som tillagat något speciellt just till dig. Sen sitter du där omgiven av 10 "mysiga" personer som alla in en hypotetisk rättvis värld skulle vara inspärrade två år vardera på Hall för brott mot Griftefriden. Dina vackra grönsaker, din väldoftande tofu, din smarriga sesamsås... de mår ju inte bättre av att vara garnerade av likdelar. Och att äta i ett krematorium? Vem skulle ens komma på tanken att tillverka en Wunderbaum med den doften?

Korsordsfynd: Är asätare - 7 bokstäver?

LIKNÖJD

Inga kommentarer: