måndag 28 mars 2011

"Fler djur mördas" eller "Dystert för svenska köttbönder"


Vissa nyheter är så tendentiösa att man bara vill dö. Är det inte uppenbart som i DN:s rubrik "Dystert för svenska köttbönder" häromdagen, så kan man ändå ana det i brödtexten och pratet. Aldrig att någon speciesistisk tidning (alla) skulle jubla över att djuren nu slipper mördas. Inte ens det omständliga och för djurindividerna förnedrande miljöargumentet dras upp. Skulle du vilja få ett besked om att "ja, du får väl leva då men inte för din egen skull utan för att mordet av dig och din familj är skadlig för miljön..."
Nä, tendenserna är tvärtom tydliga åt det andra hållet. Så här låter det:

1) Det är bättre att mörda svenska djur än utländska - Det nationalistiska argumentet.

2) Det är synd om de svenska egna företagen som mördar djur - Det kapitalistiska argumentet.

3) Djur måste mördas för att hålla det svenska landskapet öppet - Ulf Lundell-argumentet.

4) De svenska styckmördade likdelarna blir för dyra att köpa jämfört med de utländskt styckmördade likdelarna pga av det omfattande djurskyddet. Samtidigt som likdelsbranschen säger: Köp svenska likdelar pga av det omfattande djurskyddet - Det cyniska argumentet.

Djuren som kännande individer existerar inte hos den djupt okänsliga och okritiska svenska journalistkåren, som snabbt springer Scan:s och LRF:s ärenden.



Varför tiger media still när mångdubbelt fler djur - människan är också ett djur - dödas i Sverige än i katastrofens Japan och krigets Libyen?

Planeten pallar givetvis inte för alla dessa massmord. Och framför allt de mördade gör det inte heller. Att tre svenska koncentrationsläger lades ned om dagen i januari månad borde firas inte bara bland offren, grisarna, utan även bland empatiska och rättskännande människodjur.

Inga kommentarer: